Zdrowe klonowane mięso?

0
1368
Medycyna estetyczna a racjonalizm

Największym zagrożeniem dla współczesnego człowieka jest tak na prawdę on sam. Wielkie korporacje produkujące żywność i nie tylko nastawione są na zysk za każdą cenę, nie dbając przy tym za bardzo o skutki jakie to może przynieść. Już wiele lat temu wymyślono technologię, dzięki której samochody mogłyby być napędzane przez wodę, ale byłoby to bardzo nie korzystne dla wielkich koncernów wydobywających i produkujących ropę naftową i gaz ziemny. Niestety przy produkcji żywności też nie wiele firm zastanawia się nad późniejszymi konsekwencjami dla klientów jak i dla naszej planety. W Europie panuje przekonanie, że klonowanie zwierząt dla celów spożywczych jest złe, natomiast zarówno w Ameryce północnej jak i południowej proceder klonowania najlepszych krów czy świń jest czymś absolutnie normalnym, a produkty wytworzone z takiego rodzaju mięsa nie są w żaden szczególny sposób znakowany. Medycyna dzisiaj jeszcze nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jakie to będzie miało skutki na zdrowie człowieka, który będzie spożywał mięso pochodzące z klonów przez kilka lub kilkanaście lat.

http://www.rajnet.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here